СХНТ БЕОГРАДА

Правила хокеја на трави

Учесници у хокеју морају да буду свесни постојања правила хокеја и других података. Верујемо да је наш спорт пријатан за играње, суђење и гледање. Ипак, ми ћемо наставити да тражимо начине да нашу игру учинимо још пријатнијом за све учеснике задржавајући њене
јединствене и атрактивне карактеристике. Пошто немамо адекватан терен за хокеј на трави. Хокеј се доста игра и у школама па самим тим неопходна је и модификација правила а све у складу са важећим правилима.

Једна од основних правила хокеја на трави

јесте да се игра само са једном страном (равном) палице па је неопходна велика техничка вештина и способност баратања лоптицом са различитих страна тела. Такође веома битно правило је да нема контакта тело-тело, палица-палица и због тога у хокеју на трави не долази до повређивања.

Велики терен за хокеј на трави:

Две екипе по 11 играча, поље је правоугаоно, дужине 91.4м ограничено аут-линијама и широко 55м ограничено гол-аут линијама.Апсолутни минимум сигурносног подручја играчеподлоге изван гол-аут линија је 2 метра и изван аут-линија 1 метар, са додатним слободним простором од 1 метар у оба случаја (то је укупно 3 метра иза гол-аута и 2 метра у ауту). Препоручује се да та подручја буду 3+2 и 3+1 метар (сто је 5 метара у гол-ауту и 4 метра у ауту).

Терен за хокеј 5:

Индикатори максималне величине налажу да терен буде 55 метара дугачак и 41,70 метара широк, међутим величина терена може варирати у складу са доступном локацијом, површином али и годинама, величином, снагом и вештином играча.За терене који су посвећени игрању Хокеја 5, а који су коришћени за турнир у оквиру Олимпијских игара за младе, као и његовог квалификационог турнира, специфичне мере терена били су дужине 48 метара и ширине 31,76 метара.

Дворански хокеј:

Игра се у дворанама и халама, на паркету  у току зимских месеци. Екипу чини 12 играча а на терену игра ( 5 играча  + голман).